fos4
LOGO

System Aktywizacji Społeczno-Zawodowej w Gdańsku- komponent usług społecznych

System Aktywizacji Społeczno-Zawodowej w Gdańsku- komponent usług społecznych

Projekt partnerski powstał w wyniku współpracy Miasta Gdańska oraz organizacji pozarządowych działających na rzecz aktywizacji społecznej i zawodowej mieszkańców Gdańska. Wspólnie wypracowane działania projektowe są kontynuacją kompleksowej współpracy samorządu terytorialnego i organizacji pozarządowych.

PARTNERSTWO

Projekt realizowany jest przez lidera projektu – Miasto Gdańsk w partnerstwie z organizacjami pozarządowymi.

Celem projektu jest zmniejszenie liczby osób i rodzin zagrożonych wykluczeniem społecznym w Gdańsku poprzez rozwój i wdrożenie usług społecznych w Centrach Aktywności Społecznej zlokalizowanych w poszczególnych dzielnicach Gdańska o dużej skali zagrożenia ubóstwem i wykluczeniem społecznym.

Projekt realizowany jest w okresie od 01.03.2017r. do 30.09.2022r

pogłębiona diagnoza i opracowanie ścieżki reintegracji

wsparcie środowiskowe dla dzieci i młodzieży

lokalne centrum wolontariatu

wsparcie psychosocjologiczne i psychoterapeutyczne dla rodzin

usługi psychiatry i prawnika

Projekt skierowany jest do mieszkańców Gdańska

MIEJSCE REALIZACJI PROJEKTU I DANE KONTAKTOWE

ul. Łąkowa 34/4
80-700 Gdańsk

Projekt realizowany jest w ramach Działania: 06.02 „Usługi Społeczne” Poddziałania 06.02.01 „Rozwój usług społecznych – mechanizm ZIT”, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. Regionalny Program Operacyjny Województwa Pomorskiego na lata 2014-2020.

WARTOŚĆ PROJEKTU

Całkowita wartość projektu wynosi 13 460 712,28 zł, z czego 11 441 605,44 zł pochodzi ze środków Unii Europejskiej. Wkład własny projektu pochodzi ze środków Miasta Gdańska.