Fundacja Oparcia Społecznego Aleksandry FOSA

„A to kiwi zdziwi kota” – pierwszy lokalny poradnik dla rodziców oraz dla dzieci i młodzieży z Dolnego Miasta!

W tę zaskakującą zimę Fundacja FOSA wydała pierwszy lokalny poradnik dla rodziców oraz dla dzieci i młodzieży z Dolnego Miasta, „A to kiwi zdziwi kota”. Proszę zwrócić uwagę, że nazwa poradnika jest palindromem – czytany od końca oznacza dokładnie to samo. Podobnie nasz poradnik od przodu jest poradnikiem dla rodziców, odwrócony staje się poradnikiem dla dzieci i młodzieży.

Poradnik napisany został odwagą, prostolinijnością i szczerością, na podstawie doświadczenia uczestników projektu „FOSA na Dolnym Mieście – kontynuacja 2017”. Dorośli dowiedzą się z niego jakich jest 8 najczęściej popełnianych błędów rodzicielskich, stosowanej demokracji w domu, ale też o tym co to jest INSTA, OMG i jak myśleć o FAME?

Dzieci i młodzież poznają tajemnice skafandra chroniącego przed przemocą, mogą pierwszy raz mówić swoim głosem o tym, że komputer i telefon wcale nie jest „zły” („Manifest dzieci w sprawie komputera”), czy jak się zachować „gdy częstują czymś niefajnym”.

Trudne sprawy maja swoje dobre zakończenia. Wiemy, że to dzięki rodzinie i życzliwym poradom, nawet po bardzo długiej podróży, dobre zakończenia da się odnaleźć. Jest tak nawet wtedy gdy ostanie nadzieje gasną, i nic już nie zaskakuje, to “kiwi zdziwi kota”. 🙂

Ostatnie egzemplarze do odebrania przy ul. Łąkowej 34/4.
Projekt współfinansowany ze środków Miasta Gdańsk.

Bądź na bieżąco z naszą aplikacją!