Interwencja Kryzysowa: “Mobilne dyżury psychologówinterwentów”, “Wsparcie interwencyjno-pomocowe na rzecz Mieszkańców Gdańska po tragicznym zdarzeniu kryzysowym w Gdańsku”

Od grudnia 2018 roku Fundacja FOSA zapewniała dyżury psychologów-interwentów, którzy realizowani wsparcie na rzecz Mieszkańców Gdańska w porozumieniu z Miejskim Ośrodkiem Pomocy Społecznej w Gdańsku (Sztabem Interwencji Kryzysowej) . Szczególne znaczenie tych działań widoczne było po tragicznej śmierci Prezydenta Pawła Adamowicza w styczniu 2019 roku.

Celem projektów realizowanych w obszarze interwencji kryzysowej było zapewnienie wsparcia Mieszkańcom Gdańska w zdarzeniach kryzysowych.

Od grudnia 2018 do sierpnia 2019

W ramach działań interwencyjnych i pomocowych Fundacja FOSA realizowała cz m.in. następujące zadania :

• dyżury psychologów-interwentów pozostających do dyspozycji Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Gdańsku w przypadku zdarzeń wymagających wsparcia psychologicznego uczestników,
• psychoterapeutyczne wsparcie osób po kryzysie psychicznym w wyniku trudnych zdarzeń losowych,
• obsługę infolinii z konsultacjami psychologicznymi oraz konsultacji osobistych po tragicznej śmierci Prezydenta Pawła Adamowicza

Mieszkańcy Miasta Gdańska, którzy doświadczyli kryzysu psychicznego

MIEJSCE REALIZACJI PROJEKTU